Na Zbojníčku a do Sedla Prielom

               

Ak  sa rozhodnete pre  turistiku vo Vysokých tatrách, tu je    jedna  alternatíva .

Autom sa  dnes veľmi pohodlne a  rýchlo  presuniete  do  Vysokých Tatier. Trvá to  do 30 minút.  

Východiskový bod  pre nás bol Starý Smokovec a  zastávka pozemnej lanovej dráhy. Tá  ušetrí síce len pár minút ale hlavne pri návrate   poteší unavené   dolné končatiny :o). V lete  2012-ho roku stál obojsmerný lístok 7,- €.

Lanovkou sa vyveziete na Hrebienok a  odtiaľ už  idete   po  značenom chodníku  ku  Zbojníckej  chate.  Cesta  trvá  2.30 minút, no záleží na Vás aké tempo si zvolíte.  Akonáhle  vystúpite z lesa, otvoria sa Vám  nádherné výhľady na končiare  Tatier. Chodník je veľmi dobre udržiavaný  a ide  prevažne  stredom  Veľkej studenej doliny.  Terén  je mierne  náročný, na dvoch miestach   zaistený  reťazami, ktoré  však v lete   ani moc  netreba.  Po prekonaní  skalného prahu   sa  pokocháte pohľadom na  prvé Vareškové pleso , no a keď vystúpite ešte o poschodie  vyššie uvidíte už  Dlhé pleso, na konci ktorého je  samotná Zbojnícka chata. My sme mali namierené  ďalej, do  sedla  Prielom a tak sme si  tu len  oddýchli ,  dačo  zajedli a pokračovali sme  ďalej, hlbšie do doliny.  Prešli  sme popri  Sesterskom plese a  ďalších malých plieskach.   Čakali  na nás  úžasné   pohľady na Slavkovský a Lomnický štít a , za každou  zákrutou   dych vyrážajúca scenéria, ktorá  veru nikdy nezovšednie.... Chodník nás za necelú hodinku   doviedol   do záveru doliny , kde už treba  aj trošku   poliezť  a využiť aj horné končatiny . No  kto si netrúfa, nič  sa nedeje. Tá  nádhera  , ktorá  siaha kam až oko dovidí  , tá Vás  obkolesuje   úplne všade, či ste dole v doline alebo hore   v sedle.

Celá  túra  trvá pol dňa  ale ak si chcete poriadne  vychutnať  zázraky  našich hôr ,  kľudne  tu strávite  celý boží deň :o).