Prechádzka do dediny Lazisko

 

Dnes  Vás  pozývam  na  príjemnú  a nenáročnú prechádzku  do  našej susednej  dediny  , ktorá sa volá Lazisko.  Možno Vám jej názov niečo  hovorí.... na jej začiatku   je   Drevený  artikulárny kostol  ,ktorý  vlastne patrí do Svätého Kríža  ale leží    v strede medzi oboma  dedinami,  Laziskom a Svätým  Krížom. Kostol   patrí medzi vzácne  drevené stavby, ktoré boli stavané na základe   "artikulí" ešte za čias  Márie Terézie.  Kostol bol do Laziaska prenesý z dediny, ktorá bola zatopená pri výstavbe vodnej nádrže Liptovská Mara. Je krásny, určite stojí za návštevu ;).

Tentokrát sme ale  nešli do kostola, išli sme sa  len tak pokochať  jarnou   prírodou a  dať si  dobré  pivko  v miestnej  krčmičke, ktorá je  naozaj veľmi príjemná a nájdete  ju  poľahky.  Všade naokolo   boli  v tomto  čase nádherne  zelené  stromya kríky, kvitli  jablone , púpavy , vyliezali krásne chrobáky a   proste všetko  bolo     úžasné... .  Bol to  čas  neskoro-jarný, kedy z tej   krásy   všade navôkol  načerpáte to+kú silu a veľa, veľa  energie  aj   do zásoby na neskôr !

 Nuž  teda, ak ste  zvedaví, pozrite si pár fotiek, ktoré  sme urobili cestou   cez  podhorské pašienky  z Pavčinej Lehoty  do Laziska. Išli sme  tam poľnou cestou cez lúky a naspäť sme  išli   popod  les horskou cestičkou  . Cesta  tam trvá  asi  pol hodinku.  Toľko  aj nazad ale koľko času strávite    kochaním sa , to už   záleží len a len na Vás :o))))) .